Borbély Roland


Bűdi István


Farkas István


Galuska Gábor


Hajdu Ádám


Hajdu Roland


K. Tóth Szabolcs


Majnár Gergely


Nagy Zsolt


Patvaros János


Radeczky János


Roszkos Mihály


Sándor Zsolt


Szemán Gábor


Sánta Péter


Borbély Roland

Borbély Roland

Gallay Kézműves Pince

2002-ben borász iskolát végeztem, majd beiratkoztam 2004-ben a gyöngyösi főiskola szőlész-borász mérnök képzésére. 2006-ban a vizsgáim után két hónapot töltöttem Kaliforniában majd 2008-ban a diploma megszerzése után másfél évet dolgoztam a Napa völgyben. Innen egyenesen a sárospataki Pajzos pincéhez kerültem szőlészeti és borászati vezetőnek. 2012-ben indítottam saját pincénket, ahol a bükki borvidék és a Miskolc, Mályi és Nyékládháza határában fekvő területeinkről termelt borok bemutatása a cél.

www.gallaypince.com

Galuska Gábor

Galuska Gábor

Palmetta Pincészet

A Bükki borvidéken, Tibolddarócon találhatóak szőlőterületeink és a családi pincészetünk is.
Jelenleg 3 ha területen gazdálkodunk. Termesztett fajtáink a Zenit, a Chardonnay, a Leányka, az Olaszrizling és a Kékoportó. Hamarosan termőre forduló területeink között van Hárslevelű,
Pinot Noir, Kékfrankos.
A pince riolittufába vájt, amely kiválóan alkalmas vörös- és fehérboraink érlelésére. Borainkat hagyományos úton állítjuk elő, majd 220 l-es fahordókban érleljük. Igyekszünk minél kevesebbet beleszólni a borok életébe, ezért mellőzzük a segédanyagokat az erjesztés, érlelés során. Szabad betekintést adunk pincénkbe és szőlőinkbe, közösséget vállalunk a hozzánk hasonlóan gondolkodó és cselekvő borásztársainkkal, szeretnénk hozzájárulni az autentikus borok sikeréhez és népszerűségéhez.

Hajdu Ádám

Hajdu Ádám

Csáter Apó Pincéje

Hajdu Roland

Hajdu Roland

Hajdu Roland - bükki borok

A Bükki Borvidék nyugati részén, a Bükk-hegység vonulatai által északról védve termesztjük szőlőinket. Sok kézimunkával, alacsony terheléssel dolgozunk. 2018-ban fejeződik be ültetvényeinken az ökológiai művelésre való átállás, boraink már jelenleg is gyomirtó és műtrágya-mentesen készülnek. Jelenleg 3 ha szőlő terem, további 2 ha telepítése történik meg 2019-ben. Az uralkodó altalajunk vulkanikus (riolittufa és dácit), a Bükk előhegyein területeink 170-240 méteren helyezkednek el szeles fennsíkokon, vagy déli kitettségű lejtőkön. Szőlőink Bogács, Cserépfalu és Mezőkövesd települések dűlőiben helyezkednek el. Cél a fajták és termőhelyeik bemutatása, így a borászati megoldások egyszerűek, igyekszünk minél kevésbé beavatkozni a természetes folyamatokba. A feldolgozás során tilos a must javítása, ahogyan nem csökkentünk savakat sem. A kézi szüretet kézi feldolgozás követi, kíméletes hagyományos kosaras préseléssel. Jellemzően 6-12 hónap érlelést követően palackozunk.

www.hajduroland.hu

Nagy Zsolt

Nagy Zsolt

Nagy-Szögedi Pince

Családi pincénk Miskolc egyik legszebb pincesorán, a Görömbölyi Pincesoron található.
A Bükki borvidéken 2009-ben kezdtem szőlővel és borral foglalkozni, míg 2012-től mindezt már hivatásszerűen űzöm.
Jelenleg bő 2 hektár szőlőültetvényen gazdálkodom Nyékládháza, Mályi és Miskolc déli és dél-nyugati kitettségű dűlőiben.
Fő fajtáim a zenit, a zengő, a cserszegi fűszeres, a zweigelt és a kékfrankos.
A szőlő metszésénél nagyrészt egy szálvesszős metszést alkalmazok és a tenyészidő alatt többször végzek hajtásválogatást, fajtától függően fürtválogatást is.
A pincémben találkozhatnak fahordós érlelésű borokkal (zengő és a vörösborok), valamint frissebb, könnyedebb, tartályban készült tételekkel (zenit, cserszegi és a rozé).
Boraimat mindennapi fogyasztásra szánom és termelői borként értékesítem, azonban egy-egy érdekesebb tétel palackozásra is kerül.

Nagy-Szögedi Pince

Radeczky János

Radeczky János

„Induló borászatunk közel 2,5 ha saját területen gazdálkodik, a miskolci Csattos-dűlőben. Feladatunk: folytatni az ősök munkáját és bízni a jövőben.”

Roszkos Mihály

Roszkos Mihály

Roszkos Szőlőbirtok és Pincészet

Jelenleg 2ha saját szőlőterületen gazdálkodunk 8 fajta szőlővel, a hagyományok újra gondolásával minőségi fehér, rozé és vörös borokat készítünk. 2 éve megnyitottuk a Berezdi Borteraszt, ahonnan festői szépségű panoráma nyílik Cserépfalura és a Bükk-hegységre. A borteraszon lehet kóstolni a számos borversenyen díjazott borainkat.

www.roszkospince.hu

Sándor Zsolt

Sándor Zsolt

Sándor Zsolt Organikus Pincészete

Sándor Zsolt vagyok, borász, borszakértő és lokálpatrióta. Az utóbbi végett választottam a Bükki borvidéket és nem a körülöttünk lévő ismerteket.

Hiszek a borvidék újbóli feltámasztásában, mert régen -mint oly sok minden- ez is működött! Számomra fontos a Természet és a környezetem egészsége, ezért elsősorban saját termelésű, vegyszermentes, azaz organikus szőlőből készítek bort.

Boraim elkészítésekor is természetességre törekszem, nem használok semmiféle adalékokat, nem emelek mustfokot és nem csökkentek savat.

Pincém Miskolc szívében a történelmi Avas Kis-Avas részén található. Ott, ahol közel ezer pince emlékeztet minket arra, hogy egykoron itt komolyan gondolkodtak a bor kapcsán. Jelenleg ugyan Csipkerózsika álmát alussza, de vannak biztató jelek az újrakezdéshez.

www.sandorzsolt.com