A Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület borosgazda képzést hirdet, melynek célja a szőlőtermesztéssel és borkészítéssel már foglalkozó vagy azt tervező jelentkezők részére egy gyakorlatorientált tudásátadás biztosítása kis birtokot üzemeltető gyakorló szereplők segítségével. A jelentkezők földrajzilag nincsenek korlátozva, ugyanakkor a képzés helye az elméleti napokon és a gyakorlati napokon a Bükki borvidék területe, így reményeink szerint hozzájárulhatunk a bükki borvidéki szőlész-borász utánpótlás eredményes kineveléséhez is. A képzés során egy évjáratot tervezünk végig vinni az ültetvényeken és a pincékben, metszéstől a palackozásig terjedően. A szemléletünk a gyakorlati lehetőségeinkhez illeszkedik: egyszerű, magas minőségre törekvő, tőkeigényes technológiáktól mentes megoldásokat fogunk bemutatni, ahogy mi magunk is dolgozunk a hétköznapokon. A képzés szakmai oldaláért négy szőlész-borász mérnöki végzettségű tagunk felel, akiket kellő tapasztalattal rendelkező szőlőtermesztő, mezőgazdasági gépkezelő kollégáink egészítenek ki. Célunk az oktatási időszak keretein túl is egy interaktív tartós kapcsolat kialakítása. A képzés közpénzt nem használ fel, támogatásban nem részesül. A képzés semmilyen hivatalos akkreditációval nem rendelkezik, képesítést nem ad, 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A képzés tartama: 2023. március – 2024. februárig (8 alkalom, 4 elméleti nap tematikus borkóstolóval, 4 gyakorlati nap, szombati napok)
(Amennyiben járványhelyzetből adódóan indokolt, az elméleti képzés online felületen történik. Jelenleg azonban ilyen korlátozás nincs érvényben.)

A képzés díja: 60.000,-Ft + Áfa / fő

A képzés létszáma: A képzés létszáma korlátozott, minimum 6 fő jelentkezése esetén indul

Jelentkezési határidő: 2023. március 12.

A képzés tematikájából (a teljesség igénye nélkül):

  • művelésmódok, tőketerhelés
  • a metszés alapjai
  • elhanyagolt ültetvények megújítási lehetőségei
  • zöldmunkák és időzítésük
  • gyomkezelés, talajművelés
  • tápanyag-gazdálkodás
  • talaj- és szőlőművelő eszközök megismerése
  • szüreti munkaszervezés
  • szüreti analitika
  • a szőlőfeldolgozás lehetséges irányzatai
  • az erjedés folyamata, befolyásoló tényezők
  • az érlelés egyes lehetőségei
  • a borok egyensúlyának kialakítása
  • szőlészeti-borászati adminisztráció
  • árképzés, piacra lépés lehetőségei
  • kisüzemi pályázati lehetőségek
  • kóstolási tematikák (4 alkalom, egyenként 5-6 bormintával): a Bükk jellemző fajtái, borhibák és felismerésük, az újborok egyensúlyának kialakítása, a borok analízise és főbb paraméterei​

 

 

Jelentkezés, információ

Az info{kukac}terroirbukk.hu címen vagy az alábbi e-mail linken 2023. március 12-ig.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0