CLASSIC BÜKK eredet- és értékvédelmi közösség

ALAPÍTÓ NYILATKOZAT

Mi, a CLASSIC BÜKK eredet- és értékvédelmi közösséget alapító Bükki Borvidéken munkálkodó szőlészek és borászok úgy döntöttünk, hogy saját szabályrendszerű termelői csoportot hozunk létre annak érdekében, hogy egy általunk kijelölt szigorú követelmény-rendszerben évről-évre magas minőségű, a mindennapok fogyasztási szokásaihoz jól illeszkedő, jó ár-érték arányú, borvidékünket hitelesen bemutatni képes borokat hozzunk létre. Célunk ezzel, hogy a Bükki Borvidék adottságait széles körben megismertessük, valamint segítségül szolgáljunk az egykoron szebb napokat látott borvidék bor- és pincekultúrájának felélesztéshez, öntudatának visszanyeréséhez. Határozott elképzelésünk, hogy munkákat a független és önállóan rendelkezni képes Bükki Borvidéken folytassuk még nagyon sokáig.

A TERROIR BÜKK eredetvédelmi rendszert követő második szinten – azzal szoros összefüggésben – helyeztük el a CLASSIC BÜKK eredetvédelmi rendszert, mely a Bükki Borvidéken dolgozó minden borász számára nyitott közösség, akik vállalják, hogy saját művelésű Bükki Borvidéken termelt szőlőjükből a megadott követelmények betartásával bort készítenek, valamint tevékenyen részt vesznek a Bükki Borvidék jövőjéért végzett munkában. A CLASSIC BÜKK borok elkészítésén kívül, közösségünk célja a Bükki Borvidék ügyének előremozdítása minden lehetséges területen, melynek kereteként a Szövetség a Bükki Borvidékért közösséget hoztuk létre.

Véleményünk szerint minden borvidék presztízsét a csúcsborokon keresztül vívhatjuk ki, de a borvidékek igazi értékét a szélesebb körben elérhető minőségi alapborokon keresztül ismerhetjük meg. Meggyőződésünk, hogy ezek a borok is igénylik a termőképességükben való korlátozást, a maximális gondosságot és odafigyelést. A bor kialakulása során törekszünk a természetességre, kerüljük a fajták és a termőhely jellegzetességeinek átalakítását.

Bízunk benne és határozottan reméljük, hogy az irány és a képviselt szemlélet követendő példának bizonyul és rövidesen egyre több hiteles és magas színvonalat képviselő birtok csatlakozik majd kezdeményezésünkhöz és a CLASSIC BÜKK tanúsítás elnyeri a Bükki Borvidék iránt nyitott fogyasztók bizalmát.

 

Bükki Borvidék

  1. augusztus
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folyatatása
0