Bakk Péter


Galuska Gábor


Gonda Péter


Hajdu Ádám


Molnár Miklós


Nagy Luca


Radeczky János


Vadnai CSAKAZÉRTIS


Viszlai Erzsébet


Bakk Péter

Bakk Péter vagyok. 1978.-ban születtem Miskolcon. Egész kiskoromban közelebbi
kapcsolatba kerültem a borral, a szőlővel, annak művelésével. Anyai nagyapámnak a
miskolci Avas-hegyen volt pincéje, kis présháza. Apai ágról pedig Tokaj-Hegyalja
nem ismeretlen számomra, a Bakk fivéreknek Mádon voltak szőlőterületei.
A szőlőműveléstől idővel teljesen eltávolodtam, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki
Karának főiskolai részlegén diplomáztam 2002-ben. Tanulmányaim befejeztével a
borsodi régióból is elkerültem, előbb Budapesten éltem, majd a Pest megyei Üllőn
telepedtünk le feleségemmel. Főállásban épületgépész – mérnökként
tevékenykedem.
2019.-ben beiratkoztam a Szent István Egyetem Szőlő – és Borgazdálkodási
Szakmérnök, szakirányú továbbképzés másoddiplomás képzésére. 2021-ben
mármint a Magyar Agrár – és Élettudományi Egyetem hallgatója végeztem!
Célom, hogy a szőlészeti -borászati tanulmányaim során megszerzett tudást, itt, a
Bükki borvidéken kamatoztassam! Hosszútávon pedig szeretném munkámmal
segíteni, támogatni a Bükki borvidék fennmaradását, szakmai fejlődését!

Galuska Gábor

Galuska Gábor

Palmetta Pincészet

A Bükki borvidéken, Tibolddarócon találhatóak szőlőterületeink és a családi pincészetünk is.
Jelenleg 3 ha területen gazdálkodunk. Termesztett fajtáink a Zenit, a Chardonnay, a Leányka, az Olaszrizling és a Kékoportó. Hamarosan termőre forduló területeink között van Hárslevelű,
Pinot Noir, Kékfrankos.
A pince riolittufába vájt, amely kiválóan alkalmas vörös- és fehérboraink érlelésére. Borainkat hagyományos úton állítjuk elő, majd 220 l-es fahordókban érleljük. Igyekszünk minél kevesebbet beleszólni a borok életébe, ezért mellőzzük a segédanyagokat az erjesztés, érlelés során. Szabad betekintést adunk pincénkbe és szőlőinkbe, közösséget vállalunk a hozzánk hasonlóan gondolkodó és cselekvő borásztársainkkal, szeretnénk hozzájárulni az autentikus borok sikeréhez és népszerűségéhez.
Gonda Péter

Gonda Péter

Gonda borászat

A Gonda borászat az erdőbényei Liget-tanya családi gazdaság részeként felépülő és fejlődő 3. generációs borászat. A 2014-es technológiai váltástól folyamatosan kísérletezünk a vad- és fajta élesztőkkel. Első kereskedelmi forgalomba hozott száraz, csendes boraink 2016-ban készültek, mustot és pezsgőt 2019-től palackozunk. A Bükki borvidéken 2023-tól készítünk bort, egyenlőre az általunk preferált  Zenit szőlő fajtából. Építész és építőmérnök házaspár két kisfiunkkal kiegészülve alkotjuk a borászatot széleskörű, családi támogatás mellett. Egy hagyományos erdőbényei kőházban, és Miskolcon az avasi pincesoron is megtalálhatóak vagyunk. A fehér szőlőt a bodrogkeresztúri Lapis és az erdőbényei Lepény dűlőből szüreteljük. Boraink az elmúlt időszak családi gyarapodásának lenyomatai. Az egyes évjárati jellemzők, a különböző borstílusok és technológiák megmutatása mellett: must, száraz furmint és hárslevelű, pezsgők, késői szüretelésű, édes furmint is megtalálható kínálatunkban. A borászat-építészet-élővilág hármasa gondolkodásmódunkban és épületeinkben is megjelenik. A természet és az ember által teremtett világ kapcsolatának megfejtése folyamatos kutatás és kísérletezés a bennünk érlelődő és fejlődő szellemiség mellett.

Hajdu Ádám

Hajdu Ádám

Csáter Apó Pincéje

Majnár Gergely

Majnár Gergely

Majnár Pince

Családi borászat vagyunk a Bükk lábánál fekvő Bogácson, 2009 óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel és borok készítésével, jelenleg 4,2 ha termő területen. Célunk minél természetesebb borok készítése, amely a fajta tulajdonságait és a termőhely adottságait mutatja be. Szőlőfajtáink között megtalálható az Olaszrizling, Rizlingszilváni, Zöldveltelini, Hárslevelű, Kékfrankos és a Cabernet Sauvignon.

Molnár Miklós

Molnár Miklós

NAGYPAPA Pince

Családi pincészetünk a nagyszülői múltra utalva híven tükrözi a nagyapáimtól származó szőlő és bor iránti szeretetet.
A miskolci területeken termő szőlőimet a Görömbölyi Pincesoron dolgozom fel. Boraimat a természetességet és a borászati technológia lehetőségeit ötvözve készítem.
Célom a Bükki Borvidék fejlesztésének támogatása, a bor szeretetének és tiszteletének továbbadása.

Nagy Luca

Nagy Luca

Nagy Luca vagyok és a Bükki borvidékről, Bogácsról származom. Gyermekkorom óta rengeteg időt töltöttem a szüleim szőlőiben, amely nagy hatással volt rám. Először még csak piknikezni jártunk ki 3-4 évesen, majd később már én is segédkeztem a szőlőművelés munkálataiban és talán pont ezért szerettem meg és választottam ezt a szakmát. 2020-ban végeztem szőlész-borász mérnöki alapszakon a Szent István Egyetemen, jelenleg pedig elsőéves növényorvos hallgató vagyok a Magyar Agrár – és Élettudományi Egyetem mesterképzési szakán.
Célom, hogy az általam végzett tanulmányok elsajátításával segítsem a Bükki borvidék szakmai előrehaladását, és a magyar borkultúra fejlődését.

Radeczky János

Radeczky János

Avasi Présház

Induló borászatunk közel 2,5 ha saját területen gazdálkodik, a miskolci Csattos-dűlőben.
Tervünk, hogy visszaállítsuk mind a Bükki borrégió, mind az Avasi Pincesor régi hírnevét, pompáját.
Présházunk a saját borok készítése mellett otthont ad konferenciáknak, céges rendezvényeknek, valamint a Szövetség a Bükki Borvidékért székházául is szolgál. Ez rendkívüli lehetőséget biztosít a Szövetség és Miskolc kapcsolatának szorosabbá fűzésében, és a bükki bor régi népszerűségének visszaállításában.

www.avasipreshaz.com

Vadnai CSAKAZÉRTIS

Vadnai CSAKAZÉRTIS

Vadnai CSAKAZÉRTIS bor- és ökogazdaság

Marcsi és Tata a Csakazértis borgazdaság megálmodói és megvalósítói. Lehet a Bükkben borászati családi gazdaságot építeni? Ahogy a nevünk is mutatja, mi nem ismerünk lehetetlent.

Boraink gyümölcsös, ropogós savú, üde fehérek, ezen túl rozé és siller, valamint selymesen hízelgő vörösboraink készülnek. Ezt adja a vadnai terroir és mi büszkék vagyunk rá. A borokra és a talajra, ami a borokat adja. Megcsináljuk, csakazértis.

vadnaicsakazertis.hu

Viszlai Erzsébet

Viszlai Erzsébet

Viszlai Erzsébet

A Bükki borvidék területeihez közel eső kis településről, Homrogdról származom. Jelenleg szőlész-borász mérnök szakos hallgató vagyok a Szent István Egyetemen.
Családtörténeti kutatásból tudom, hogy a felmenőim között számos földművelő volt, akiktől én is örököltem a termőföld szeretetét és tiszteletét. Innen már lényegében egyenes út vezetett a szakmámhoz.
Szívügyemnek tekintem a Bükki borvidék helyzetét.
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0