Dömötör Zoltán


Galuska Gábor


Hajdu Ádám


Hajdu Roland


Majnár Gergely


Molnár Miklós


Nagy Luca


Nagy Zsolt


Radeczky János


Sándor Zsolt


Vadnai CSAKAZÉRTIS


Viszlai Erzsébet


Dömötör Zoltán

Dömötör Zoltán

Anna Pincészet

Szűk 5 hektár szőlőben gazdálkodunk, feleségem is és én is nagy erőfeszítéseket teszünk annak érdekében hogy a megálmodott családi borászat sikerrel megvalósuljon. Jelen esetben mindkettőnknek van főállása és emellett foglalkozunk a szőlőkkel és borral.
Szőlővel édesapám kezdett el foglalkozni és a tokaji borvidéken. Gyerekkorom óta szőlőben vagyok, de a jelenlegi területeket nagy részben már én vásároltam. Pincénk az avasi pincesoron van, nagy élvezettel és szeretettel készítünk borokat.
Cél lenne egy gazdaságilag is rentábilisan működő családi borászat felépítése.
Boraink jelenleg döntő hányadában palackban várják az értékesítési lehetőséget. Miskolciként a Bükki borvidék léte meghatározó és a borvidék megítélése is fontos, illetve egybevág a minőségi borokkal kapcsolatos célunkkal. Terveink szerint innentől jelen szeretnénk lenni és része szeretnénk lenni a Bükki borvidéknek, ahol Cserszegi fűszeres és Zweigelt fajtát termelünk.

www.annapinceszet.hu

Galuska Gábor

Galuska Gábor

Palmetta Pincészet

A Bükki borvidéken, Tibolddarócon találhatóak szőlőterületeink és a családi pincészetünk is.
Jelenleg 3 ha területen gazdálkodunk. Termesztett fajtáink a Zenit, a Chardonnay, a Leányka, az Olaszrizling és a Kékoportó. Hamarosan termőre forduló területeink között van Hárslevelű,
Pinot Noir, Kékfrankos.
A pince riolittufába vájt, amely kiválóan alkalmas vörös- és fehérboraink érlelésére. Borainkat hagyományos úton állítjuk elő, majd 220 l-es fahordókban érleljük. Igyekszünk minél kevesebbet beleszólni a borok életébe, ezért mellőzzük a segédanyagokat az erjesztés, érlelés során. Szabad betekintést adunk pincénkbe és szőlőinkbe, közösséget vállalunk a hozzánk hasonlóan gondolkodó és cselekvő borásztársainkkal, szeretnénk hozzájárulni az autentikus borok sikeréhez és népszerűségéhez.

Hajdu Ádám

Hajdu Ádám

Csáter Apó Pincéje

Hajdu Roland

Hajdu Roland

Hajdu Roland - bükki borok

2016 óta a Bükki Borvidék nyugati részén, a Bükk-hegység vonulatai által északról védve termesztjük szőlőinket. Sok kézimunkával, alacsony terheléssel dolgozunk. 2018-ban kezdtük meg ültetvényeinken a tanúsított ökológiai művelést. 2021-ben 5,5 ha szőlőterületet művelünk, folyamatos a területek racionalizálása, megújítása és a valóban értékes bükki termőhelyekre való visszatelepítés. Az uralkodó miocén kori altalajunk vulkanikus (riolittufa és dácit), a Bükk előhegyein területeink 170-250 méteren helyezkednek el szeles fennsíkokon, vagy déli kitettségű lejtőkön. Szőlőink Bogács, Cserépfalu, Cserépváralja és Mezőkövesd települések dűlőiben helyezkednek el. Cél a fajták és termőhelyeik bemutatása, így a borászati megoldások egyszerűek, igyekszünk minél kevésbé beavatkozni a természetes folyamatokba, a 2020-as évjárattól minden borunk spontán erjed. A feldolgozás során tilos a must javítása, ahogyan nem csökkentünk savakat sem. A kézi szüretet kézi feldolgozás követi, kíméletes hagyományos kosaras préseléssel. Jellemzően 6-12 hónap érlelést követően palackozunk.

Aktív szerepet vállalva igyekszünk segíteni egy jobb sorsra érdemes borvidék talpra állását és a bükkaljai régió önbecsülésének visszanyerését.

www.hajduroland.hu

Majnár Gergely

Majnár Gergely

Majnár Pince

Családi borászat vagyunk a Bükk lábánál fekvő Bogácson, 2009 óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel és borok készítésével, jelenleg 4,2 ha termő területen. Célunk minél természetesebb borok készítése, amely a fajta tulajdonságait és a termőhely adottságait mutatja be. Szőlőfajtáink között megtalálható az Olaszrizling, Rizlingszilváni, Zöldveltelini, Hárslevelű, Kékfrankos és a Cabernet Sauvignon.

Molnár Miklós

Molnár Miklós

NAGYPAPA Pince

Családi pincészetünk a nagyszülői múltra utalva híven tükrözi a nagyapáimtól származó szőlő és bor iránti szeretetet.
A miskolci területeken termő szőlőimet a Görömbölyi Pincesoron dolgozom fel. Boraimat a természetességet és a borászati technológia lehetőségeit ötvözve készítem.
Célom a Bükki Borvidék fejlesztésének támogatása, a bor szeretetének és tiszteletének továbbadása.

Nagy Luca

Nagy Luca

Nagy Luca vagyok és a Bükki borvidékről, Bogácsról származom. Gyermekkorom óta rengeteg időt töltöttem a szüleim szőlőiben, amely nagy hatással volt rám. Először még csak piknikezni jártunk ki 3-4 évesen, majd később már én is segédkeztem a szőlőművelés munkálataiban és talán pont ezért szerettem meg és választottam ezt a szakmát. 2020-ban végeztem szőlész-borász mérnöki alapszakon a Szent István Egyetemen, jelenleg pedig elsőéves növényorvos hallgató vagyok a Magyar Agrár – és Élettudományi Egyetem mesterképzési szakán.
Célom, hogy az általam végzett tanulmányok elsajátításával segítsem a Bükki borvidék szakmai előrehaladását, és a magyar borkultúra fejlődését.

Nagy Zsolt

Nagy Zsolt

Nagy-Szögedi Pince

Családi pincénk Miskolc egyik legszebb pincesorán, a Görömbölyi Pincesoron található.
A Bükki borvidéken 2009-ben kezdtem szőlővel és borral foglalkozni, míg 2012-től mindezt már hivatásszerűen űzöm.
Jelenleg bő 2 hektár szőlőültetvényen gazdálkodom Nyékládháza, Mályi és Miskolc déli és dél-nyugati kitettségű dűlőiben.
Fő fajtáim a zenit, a zengő, a cserszegi fűszeres, a zweigelt és a kékfrankos.
A szőlő metszésénél nagyrészt egy szálvesszős metszést alkalmazok és a tenyészidő alatt többször végzek hajtásválogatást, fajtától függően fürtválogatást is.
A pincémben találkozhatnak fahordós érlelésű borokkal (zengő és a vörösborok), valamint frissebb, könnyedebb, tartályban készült tételekkel (zenit, cserszegi és a rozé).
Boraimat mindennapi fogyasztásra szánom és termelői borként értékesítem, azonban egy-egy érdekesebb tétel palackozásra is kerül.

www.nagyszogedipince.hu

Radeczky János

Radeczky János

Avasi Présház

Induló borászatunk közel 2,5 ha saját területen gazdálkodik, a miskolci Csattos-dűlőben.
Tervünk, hogy visszaállítsuk mind a Bükki borrégió, mind az Avasi Pincesor régi hírnevét, pompáját.
Présházunk a saját borok készítése mellett otthont ad konferenciáknak, céges rendezvényeknek, valamint a Szövetség a Bükki Borvidékért székházául is szolgál. Ez rendkívüli lehetőséget biztosít a Szövetség és Miskolc kapcsolatának szorosabbá fűzésében, és a bükki bor régi népszerűségének visszaállításában.

www.avasipreshaz.com

Sándor Zsolt

Sándor Zsolt

Sándor Zsolt Organikus Pincészete

Sándor Zsolt vagyok, borász, borszakértő és lokálpatrióta. Az utóbbi végett választottam a Bükki borvidéket és nem a körülöttünk lévő ismerteket.

Hiszek a borvidék újbóli feltámasztásában, mert régen -mint oly sok minden- ez is működött! Számomra fontos a Természet és a környezetem egészsége, ezért elsősorban saját termelésű, vegyszermentes, azaz organikus szőlőből készítek bort.

Boraim elkészítésekor is természetességre törekszem, nem használok semmiféle adalékokat, nem emelek mustfokot és nem csökkentek savat.

Pincém Miskolc szívében a történelmi Avas Kis-Avas részén található. Ott, ahol közel ezer pince emlékeztet minket arra, hogy egykoron itt komolyan gondolkodtak a bor kapcsán. Jelenleg ugyan Csipkerózsika álmát alussza, de vannak biztató jelek az újrakezdéshez.

www.sandorzsolt.com

Vadnai CSAKAZÉRTIS

Vadnai CSAKAZÉRTIS

Vadnai CSAKAZÉRTIS bor- és ökogazdaság

Marcsi és Tata a Csakazértis borgazdaság megálmodói és megvalósítói. Lehet a Bükkben borászati családi gazdaságot építeni? Ahogy a nevünk is mutatja, mi nem ismerünk lehetetlent.

Boraink gyümölcsös, ropogós savú, üde fehérek, ezen túl rozé és siller, valamint selymesen hízelgő vörösboraink készülnek. Ezt adja a vadnai terroir és mi büszkék vagyunk rá. A borokra és a talajra, ami a borokat adja. Megcsináljuk, csakazértis.

vadnaicsakazertis.hu

Viszlai Erzsébet

Viszlai Erzsébet

Viszlai Erzsébet

A Bükki borvidék területeihez közel eső kis településről, Homrogdról származom. Jelenleg szőlész-borász mérnök szakos hallgató vagyok a Szent István Egyetemen.
Családtörténeti kutatásból tudom, hogy a felmenőim között számos földművelő volt, akiktől én is örököltem a termőföld szeretetét és tiszteletét. Innen már lényegében egyenes út vezetett a szakmámhoz.
Szívügyemnek tekintem a Bükki borvidék helyzetét.
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0