Galuska Gábor


Hajdu Ádám


Hajdu Roland


Majnár Gergely


Nagy Zsolt


Radeczky János


Sándor Zsolt


Viszlai Erzsébet


Galuska Gábor

Galuska Gábor

Palmetta Pincészet

A Bükki borvidéken, Tibolddarócon találhatóak szőlőterületeink és a családi pincészetünk is.
Jelenleg 3 ha területen gazdálkodunk. Termesztett fajtáink a Zenit, a Chardonnay, a Leányka, az Olaszrizling és a Kékoportó. Hamarosan termőre forduló területeink között van Hárslevelű,
Pinot Noir, Kékfrankos.
A pince riolittufába vájt, amely kiválóan alkalmas vörös- és fehérboraink érlelésére. Borainkat hagyományos úton állítjuk elő, majd 220 l-es fahordókban érleljük. Igyekszünk minél kevesebbet beleszólni a borok életébe, ezért mellőzzük a segédanyagokat az erjesztés, érlelés során. Szabad betekintést adunk pincénkbe és szőlőinkbe, közösséget vállalunk a hozzánk hasonlóan gondolkodó és cselekvő borásztársainkkal, szeretnénk hozzájárulni az autentikus borok sikeréhez és népszerűségéhez.

Hajdu Ádám

Hajdu Ádám

Csáter Apó Pincéje

Hajdu Roland

Hajdu Roland

Hajdu Roland - bükki borok

A Bükki Borvidék nyugati részén, a Bükk-hegység vonulatai által északról védve termesztjük szőlőinket. Sok kézimunkával, alacsony terheléssel dolgozunk. 2018-ban fejeződik be ültetvényeinken az ökológiai művelésre való átállás, boraink már jelenleg is gyomirtó és műtrágya-mentesen készülnek. Jelenleg 3 ha szőlő terem, további 2 ha telepítése történik meg 2019-ben. Az uralkodó altalajunk vulkanikus (riolittufa és dácit), a Bükk előhegyein területeink 170-240 méteren helyezkednek el szeles fennsíkokon, vagy déli kitettségű lejtőkön. Szőlőink Bogács, Cserépfalu és Mezőkövesd települések dűlőiben helyezkednek el. Cél a fajták és termőhelyeik bemutatása, így a borászati megoldások egyszerűek, igyekszünk minél kevésbé beavatkozni a természetes folyamatokba. A feldolgozás során tilos a must javítása, ahogyan nem csökkentünk savakat sem. A kézi szüretet kézi feldolgozás követi, kíméletes hagyományos kosaras préseléssel. Jellemzően 6-12 hónap érlelést követően palackozunk.

www.hajduroland.hu

Majnár Gergely

Majnár Gergely

Majnár Pince

Családi borászat vagyunk a Bükk lábánál fekvő Bogácson, 2009 óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel és borok készítésével, jelenleg 4,2 ha termő területen. Célunk minél természetesebb borok készítése, amely a fajta tulajdonságait és a termőhely adottságait mutatja be. Szőlőfajtáink között megtalálható az Olaszrizling, Rizlingszilváni, Zöldveltelini, Hárslevelű, Kékfrankos és a Cabernet Sauvignon.

Nagy Zsolt

Nagy Zsolt

Nagy-Szögedi Pince

Családi pincénk Miskolc egyik legszebb pincesorán, a Görömbölyi Pincesoron található.
A Bükki borvidéken 2009-ben kezdtem szőlővel és borral foglalkozni, míg 2012-től mindezt már hivatásszerűen űzöm.
Jelenleg bő 2 hektár szőlőültetvényen gazdálkodom Nyékládháza, Mályi és Miskolc déli és dél-nyugati kitettségű dűlőiben.
Fő fajtáim a zenit, a zengő, a cserszegi fűszeres, a zweigelt és a kékfrankos.
A szőlő metszésénél nagyrészt egy szálvesszős metszést alkalmazok és a tenyészidő alatt többször végzek hajtásválogatást, fajtától függően fürtválogatást is.
A pincémben találkozhatnak fahordós érlelésű borokkal (zengő és a vörösborok), valamint frissebb, könnyedebb, tartályban készült tételekkel (zenit, cserszegi és a rozé).
Boraimat mindennapi fogyasztásra szánom és termelői borként értékesítem, azonban egy-egy érdekesebb tétel palackozásra is kerül.

Nagy-Szögedi Pince

Radeczky János

Radeczky János

„Induló borászatunk közel 2,5 ha saját területen gazdálkodik, a miskolci Csattos-dűlőben. Feladatunk: folytatni az ősök munkáját és bízni a jövőben.”

Sándor Zsolt

Sándor Zsolt

Sándor Zsolt Organikus Pincészete

Sándor Zsolt vagyok, borász, borszakértő és lokálpatrióta. Az utóbbi végett választottam a Bükki borvidéket és nem a körülöttünk lévő ismerteket.

Hiszek a borvidék újbóli feltámasztásában, mert régen -mint oly sok minden- ez is működött! Számomra fontos a Természet és a környezetem egészsége, ezért elsősorban saját termelésű, vegyszermentes, azaz organikus szőlőből készítek bort.

Boraim elkészítésekor is természetességre törekszem, nem használok semmiféle adalékokat, nem emelek mustfokot és nem csökkentek savat.

Pincém Miskolc szívében a történelmi Avas Kis-Avas részén található. Ott, ahol közel ezer pince emlékeztet minket arra, hogy egykoron itt komolyan gondolkodtak a bor kapcsán. Jelenleg ugyan Csipkerózsika álmát alussza, de vannak biztató jelek az újrakezdéshez.

www.sandorzsolt.com

Viszlai Erzsébet

Viszlai Erzsébet

Viszlai Erzsébet

A Bükki borvidék területeihez közel eső kis településről, Homrogdról származom. Jelenleg
szőlész-borász mérnök szakos hallgató vagyok a Szent István Egyetemen. Családtörténeti
kutatásból tudom, hogy a felmenőim között számos földművelő volt, akiktől én is örököltem a
termőföld szeretetét és tiszteletét. Innen már lényegében egyenes út vezetett a szakmámhoz.
Szívügyemnek tekintem a Bükki borvidék helyzetét.
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folyatatása
0